Thursday, 28 November 2013

BIG HOLIDAYS GIVEAWAY BY ASNAWI HASSIM



BIG HOLIDAYS GIVEAWAY BY ASNAWI HASSIM
TEKAN BANNER UNTUK SERTAI
Hadiah Giveaway ini disponsor oleh AsnawiHassim ,Tshirt Express - Custom Design ,
Alia Rosli ,Adam Faiz ,Wanie ,Nur Syazlia ,Izzah Alyah ,Green leaf ,ZakieAzid ,HidayahSuhailee ,Simple Syara ,AinRahman dan MunirahRahman
Hadiah Giveaway ini adalah
T-shirt Running Man x1, Personal custom T-shirt x1,
Fridge magnet x1, Niqaab x1, Doodle x2, Kawaii Doodle x2, Hadiah misteri x3, Topup RM10 x1,
Topup RM5 x2, Topup RM5 x2, Review blog x2, Cash RM5 x2
20 PEMENANG DICARI. CEPAT SERTAI GA INI MUNGKIN ANDA YANG AKAN MEMENANGI ANTARA HADIAH MENARIK INI!



The Button Giveaway 2013








KLIK SINI UNTUK JOIN

Kawan Comell Kena Tag >>> Sabrina SA

Friday, 22 November 2013

TENTANG DIARY



Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam satu ummah..


psstttt2... antum ada diary tak?

credit



Diary tu APA SEBENARANYA??

Diari ialah rekod catatan harian tentang perkara yang berlaku atau yang akan dilakukan, lazimnya di dalam buku dan disusun mengikut tarikh. Diari mengandungi pengalaman atau pemerhatian peribadi seseorang. (sumber)


Halohh.. bukan penting pun diary... -___-
Siapa kata diary tidak penting, diary ini ibarat planner kita. Buku Catitan untuk merancang masa hadapan. Bila kita tulis impian atau sasaran kita pada sekeping kertas. Kita akan lebih nampak hala tuju kita!.... dan.., dengan diary jugalah kita mengimbas kembali perbuatan yang lepas dan bermuhasabah sendiri untuk menjadi orang yang lebih baik.


DIARY = MUHASABAH = PLAN UR' FUTURE


MUHASABAH
"Dari Syadad bin Aus r.a, dari Rasulullah SAW, bahwa beliau berkata, "Orang yang pandai adalah yang menghisab (mengevaluasi) dirinya sendiri serta beramal untuk kehidupan sesudah kematian. Sedangkan orang yang lemah adalah yang dirinya mengikuti hawa nafsunya serta berangan-angan terhadap Allah SWT". (HR. Imam Turmudzi).



MERANCANG 'FUTURE'

"Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kepada Allah dan hendaklah setiap diri memperhatikan apa yang telah diperbuatnya untuk hari esok (akhirat), dan bertakwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan".


Melalui catitan harian kita, kita dapat merefleksi kembali apa kelemahan dan kelebihan kita. Kesalahan dan kesilapan yang kita lakukan pada hari ini di catit di atas atas kertas dengan penuh keinsafan dengan harapan semoga esok tidak lagi mengulanginya.

Kemanisan memori yang kita lalui hari ini, kita gambarkan di atas sekeping kertas dengan harapan memori ini tidak akan luput seiring luputnya usia kita...

Kesimpulannya!!! JOM TULIS DIARYY!!!
-heheh, macam wat kempen pula (=^.^=)v -



Menulis dari hati dan Muhasabah Diri

Thursday, 21 November 2013

"Segmen Blogwalking School Holiday"

Assalamualaikum warhamatullahi wabarakatuh dan oyasumimasen!
-penangan tgok cite jepun td .. Acchi Kocchi!! nyanyaann :3
-kawaiii, tsumiki-chann!-


Niat di hati bukan nak cite pasal kecomelan anime dlm Acchi Kocchi td.. tp.. nak ajak antum bw ke blog ana.. hahah.. -wat muka tak malu-


Nak JOIN?? TEKAN SANA, SITU, SINUN, dannnn.. SINI


YOSHH!
Follow blog ana dan ana akan follow blog enta/enti/ukhi/ukhti/abi/ummi/jaddi/ jaddati kembali!!





Wednesday, 20 November 2013

"Giveaway Ole-Ole from Korea by Shad".










Meh tengok ole-ole apa untuk anda :
Top Referral (seorang sahaja): 
* Baju I Love Korea x1 (Saiz M)
* Spoon and Chopstick Korea x1
Random.org/cabutan tangan dari Shad sendiri:
*Fridge Megnet Korea x2
*Spoon and Chopstick Korea x2
*Keychain Korea x2
*Korean Poskad x15
.
Tarikh tamat : 23.11.2013 - Seminggu sahaja
Tarikh check link penyertaan : 24.11.2013 - Sehari sahaja
Tarikh umum pemenang : 25.11.2013 - InsyaAllah.

GA NOVEMBER by DEDEQ

*
Assalamualaikum

Dengan lafaz bismillah hirrahman nirrahim .. malam ni dedeq lancarkan satu GA NOVEMBER by DEDEQ ..

Tarikh mula 13 november 2013 - 30 november 2013 (12am)



Hadiah
Top Referral - Jubah Dress x 1 dan Peplum labuh x 1
43 SENARAI HADIAH yang akan diberikan kepada yang BERTUAH






T. Tiba-tiba..
I. Ianya datang tanpa di undang
G. Gagal untukku menahan peritnya ujian
A. Atas dasar apa Engkau lakukan ini padaku

B. Belum sempat air mata menitis
E. Engkau hadir menghulur tangan
L. Lalu ke tersedar
A. Apa yang telah Engkau lakukan
S. Semuanya, hanya kerana Engkau menyayangi ku..





Allah tidak memberati ( menguji ) seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya….
(al-Baqarah 286)






Saturday, 16 November 2013

"Gerlie Giveaway By Iman"









Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam satu ummah!
Hmm.. Abis dah tajuk pasal kahwin -pfft-

Ok.. sekarang ana nak relax2 sambil join g.a by adik Iman ni.. Sebab nak dpt Bear CJ7 Convo!!

ohhohoh.. nak bagi anak sedare.. yelaa.. nak beli xde duit an.. buat cmni je laa..


sape yg xkenal CJ7 tu.. ni nengok nii.. heee.. omeeyy..



Hello, kite ni alien.. Nama kite CJ7







Menulis dari hati demi mendapatkan CJ7!!




Friday, 15 November 2013

Persedian Awal Sebelum Berkahwin



Assalamualaikum warahmatullahi wabaraktuh dan salam satu ummah


Hehe.. Sempat lagi update blog sementara tggu nak balik nih.. hoohoh.. Haa.. Jangan terkejut.. ana bukan nak cerita pasal persediaan ana nak kahwin -lambat agi nak kahwin-.. :P .. Just nak share cerita yang ana dapat dari face book td.. Semoga dapat manfaat!! See yaa



----------------------------------------


Oh, sebenarnya saya mahu share sesuatu dari lecturer yang saya hormati. Dalam kelas tadi, ada seorang sahabat bertanya,

"Doktor rasa sesuai tak kahwin muda masa tengah belajar?"

Jawapan Doktor sangat menarik bagi saya.

"Kalau saya ada anak perempuan yang minta kahwin masa belajar, akhlaknya bagus, pengurusan dirinya tersusun, hubungan dengan Allah terjaga, saya akan kahwinkan dia terus. Lebih lagi kalau satu kelas atau satu universiti. Tapi kalau anak perempuan saya yang minta nak kawen tu, hidupnya dengan TV, akhlaknya entah kemana, solatnya di hujung waktu, tentu saya tak bagi."

"Why?" soal saya dalam hati. Kemudian hati saya jawab kembali, "Yelah. Tak bersedia la tu."

Tapi jawapan Doktor cukup berbeza.

"Kalau anak perempuan saya tu, akhlak tak jaga dan saya bagi dia kawen. What do you expect from her husband? A very good husband? Sedang janji Allah lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik. Anak perempuan saya belum cukup baik,saya bimbang dia bawa balik calon yang juga tidak baik."

Jawapan yang ringkas,tapi bermakna buat yang ingin bermuhasabah diri.
Saya suka pendekatan Dr Ridhwan.

Antara tip lain yang saya berjaya kaut adalah pesanan Dr pada kami.

"Lepas ni bila u all kawen, ada isteri/suami, then suami/isteri u all buat masalah/sakit.. Benda pertama yang u all kena buat adalah solat taubat. Sebab dosa kita,boleh jadi sebab isteri/suami/anak jadi nakal, tak dengar cakap orang dan sebagainya"

Reflecting. It is the concept. Sebelum kita nak tuduh orang lain salah,kita tengok diri kita sendiri dulu bagaimana. Terbaik tips Dr!

# SEBARKAN agar ibu bapa dan rakan-rakan membacanya..

-RayyanRaudhah-


sweet an >_<




Menulis dari hati untuk PREPARATIONS -erk??!-












Tuesday, 12 November 2013

First Giveaway By Atiqah Jaidin and Arrien Amani

CLICK BANNER UNTUK JOIN

First giveaway yang diajurkan oleh Atiqah Jaidin dan Arrien Amani yang menawarkan hadiah-hadiah menarik menanti anda. Kami mencari seramai 68 orang pemenang. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari meriahkan GA pertama kami ini. { senarai hadiah }

SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN

SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN
11 NOV - 6 DEC

[ CLICK BANNER TO JOIN ]
_________________________________________________________________________________

SENARAI HADIAH
SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN

1. Abaya Dubai material nida by Hasnur Haniim Collection's x1
2. Dress Damia material chiffon ( full lining ) by Hasnur Haniim Collection's x1
3. Sepasang Handsock by Hasnur Haniim Collection's x1
4. Felt Craft by Jaja x3
5. Tasbih Digital + Kompas by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x5
6. Pensel box (lengkap alat tulis + pensel warna) by Tudung & Pakaian Muslimah
ShuhadaHalim SemuaShop x1
7. Pasmina turki saiz besar by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x1
8. Tudung turki bidang 50 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalaim SemuaShop x1
9. Tudung turki bidang 60 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x1
10. Shawl by SoldOutScarves x2
11. Lotion by Eymasu x2
12. Layered Cardigan warna royal blue by NisAza Hijab x1 *postage ditanggung pemenang*
13. Pashmina by Nur Illa x3
14. 2 Keychain by Saljiah Zafirah x1
15. Button badge by Ain Rahman x2
16. Cute notebook by Ain Rahman x1
17. 2 Unit Fridge Magnet by Nur Farahain x2
18. Top Up RM 5 by Khalid Kyle x2
19. Top Up RM 5 by Nor Nadia Syakila x3
20. Top Up RM 5 by Siti Norhaziqah x2
21. Top Up RM 5 by Nadia NK x2







1K Giveaway By Cik Arnab






Menulis dari hati untuk menang G.A Cik Arnab!

'Giveaway Small Star'

Klik banner untuk join :)


Saturday, 9 November 2013

Segmen #Listing Your URL Blog

xtau ape motif dy gelak besar =.=

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam satu ummah.. :)
lagi entri join segmen by...... -tengok la sendiri -

SYARAT UNTUK SERTAI SEGMEN :
1. Copy banner Segmen #listing Your URL blog & buat entri mengenai segmen ni .
2. follow blog ini
3. Tinggalkan Link URL anda di ruangan komen
4. Nantikan Trafik dari Boe untuk blog yang menyertai :)










Friday, 8 November 2013

Tak Tenang



Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam satu ummah




nak share satu ni... xmo kecek banyak.. ngatuk dh mate ambe nim... =.=






ana tenang ke...macam lagi serabut bila memikirkannya..maknanya dia bukan jodoh ana??

- semuanya rahsia Allah -

Menulis dari hari demi cinta hakiki yakni CINTA ILLAHI










Sunday, 3 November 2013

' 1st Giveaway By Huda '

Assalamualaikum and hi ! ^___^

-Klik banner untuk join-

Antara hadiah yang ada : Novel, Kain Cotton, Topup, shirt, beg , Ice Watch, Kawaii Brooch, Contact Lens, Notebook, Cathy Choo, Lipstick dan banyak lagi . Jom join  !

1st Giveaway ni dianjurkan oleh Huda@Vidolaaa dan di sponsor oleh Huda | Nurul Nadhirah | Jaja Imah | Acik's Closet | Siblingsblogshoppe | Emy | Mira | Sarah Sabrina |

Tarikh tamat : 11 November 2013


Saturday, 2 November 2013

Leisure Time!!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam satu ummah...
Bertemu kita sekali lagi di dalam blog yang tidak berapa nak indah ini..heheh

dan..

2 paper telah berlalu...

ku doakan semoga ianya terbaik! amin!!

dan..

sekarang ana sedang bercuti 2 minggu  sambil menanti 2 lagi pper pada 13 dan 14 ribulan nanti.. owww.. lama nyaa..

the point is!

APA NAK BUAT DALAM MASA 2 MINGGU NIH??!!

ok-ok..maybe, ada yang akan marah-marah and kate 'eyy, bakpe dop studi?!. nok pekse ni pung, sempat mu ngadap natang ni', or..maybe ada jugak yang akn kate... 'xpolah aii, ko rehat la dlu, paper lambat laie, nt ko jgn lupo study lak!'


hehe.. STUDY? nanti dlu ae.. tggu mood mari... hohoho...